Banner
HOMEMASS MEDIAInterviews"La mateixa tecnologia pot salvar el Titànic o fer-te avortar a la Xina"
16 March 2018
"La mateixa tecnologia pot salvar el Titànic o fer-te avortar a la Xina"
Mass media - Interviews
Via Empresa
  
 

Tags: Books | Economia en colors

Xavier Sala-i-Martin és catedràtic de la Universitat de Columbia de Nova York i assessor econòmic en cap de Davos. Quan arriba la primavera, torna a la UPF per parlar als futurs economistes catalans sobre el desenvolupament dels països. Abans de començar l'entrevista amb VIA Empresa, ens explica que molts el reconeixen per les americanes. Com l'economia, de tots els colors.

Ens rep a una sala de Penguin Random House per parlar del seu últim llibre La invasió dels robots i altres relats. Economia en colors 2 (Rosa dels Vents, 2018). Després de la crònica de l'altre dia, assegura que haurà d'innovar encara més del que ja tenia pensat de cara a la presentació del llibre que tindrà lloc aquest dimarts a la tarda a la Biblioteca Fuster de Barcelona.

Preparar-se una entrevista amb Sala-i-Martin té molt i poc sentit. El seu cap va tan de pressa i relaciona, amb passió però sense somriure, tantes coses que saps quina és la primera pregunta però no quina serà l'última. Parlem de tot el que poc més de 45 minuts ens permeten. Innovació, fonamentalisme religiós, clons a la Xina, les reunions de Davos, la relació Catalunya-Espanya, la llotja del Bernabéu, l'orgasme amb el gol de Belletti a París o la felicitat dels diners. Ens falta temps però de ben segur que el llibre farà les delícies d'aquells que s'hagin quedat amb ganes de més.

Per què Economia en colors?

Buscàvem un títol per un programa de televisió prime time que expliqués l'economia a la gent de carrer. Economia en colors pel joc de paraules amb les meves americanes i perquè l'economia s'entén com una ciència grisa, avorrida i poc transparent. Un dels grans problemes que hi ha al món és que la gent no sap economia i si en sabés més potser no hi hauria hagut crisi o escàndol de preferents... T’agradi o no, te n’adonis o no, l’economia està amb tu tot el dia. És la ciència de l’elecció, des que et lleves fins que vas a dormir: el primer peu que poses a terra, com prens el cafè...

[...]

- Link to the whole interview (Via Empresa)

Search

Banner