Banner
HOMEMASS MEDIAXavier in the NewsXavier Sala-i-Martín explica com ‘conrear el capital humà’ a Palau-solità i Plegamans
05 February 2016
Xavier Sala-i-Martín explica com ‘conrear el capital humà’ a Palau-solità i Plegamans
Mass media - News Sala i Martín
SalaiMartin.com
  
 

Tags: Catalunya | Competitiveness

El públic va esgotar les reserves per escoltar el professor i catedràtic d’Economia de la Universitat de Columbia

Xavier Sala-i-Martín, catedràtic J. M. Grossman d’Economia de la Universitat de Columbia a Nova York, va oferir ahir al vespre la interessant i amena conferència ‘Conrear el capital humà’, a l’auditori que Würth Espanya té a Palau-solità i Plegamans.

L’acte, organitzat per Palau Avança, el servei d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, va esgotar l’aforament disponible, de 300 persones, al poc temps d’obrir-se les inscripcions. El públic va aprendre i gaudir amb l’estil entenedor, proper i amb tocs d’humor del catedràtic i assessor d’organismes internacionals. Al final, Sala-i-Martín va respondre a diverses preguntes del públic, sobre temes força variats.

Aprofitar el talent dels propis treballadors és una de les claus que va donar Sala-i-Martín a l’empresariat: “El 72% de les noves idees empresarials surten dels propis treballadors, el 20% de la ciutadania en general i el 8% de departaments formals d’I+D”. També va tractar la importància de saber adaptar-se a un món canviant: “Entre el 50 i el 65% de les feines que hi ha avui no existiran quan els nens que comencen l’escola entrin al mercat laboral”. L’educació, tant a casa com a l’escola però també en l’edat adulta, és un dels pilars en què va basar la seva conferència, recomanant que es doni menys importància a la memorització de continguts i a la disciplina. En el seu lloc, Sala-i-Martín va advocar per potenciar la curiositat, l’observació, l’esperit crític, l’experimentació, la connexió d’idees, el contrast de perspectives i l’acció per tenir més èxit en l’entorn actual.

[...]

- Link to the whole article

Search

Banner