Banner
HOMEMASS MEDIAXavier in the NewsLa IA posa "el món (empresarial) a prova": "Cal redissenyar l'empresa"
23 May 2024
La IA posa "el món (empresarial) a prova": "Cal redissenyar l'empresa"
Mass media - News Sala i Martín
Via Empresa
  
 

Tags: Artificial Intelligence

Malgrat les limitacions que encara té aquesta tecnologia, Sala-i-Martín ha encoratjat el teixit empresarial a "abraçar el canvi"

En una 39a Reunió del Cercle d’Economia on l’impuls de la productivitat esdevé un dels principals eixos, era impensable que la intel·ligència artificial es perdés la festa. Si hi ha una tecnologia que està posant El món a prova és, sens dubte, aquesta, i així ho ha posat de manifest el catedràtic d’economia a la Universitat de Colúmbia, Xavier Sala-i-Martín en la ponència IA: un repte empresarial, en el marc de la Reunió, malgrat que ha afirmat que encara “té moltes limitacions”: “La IA ens està portant coses molt bones, com la detecció de tumors o terroristes, però té moltes limitacions. Ens van prometre un R2-D2 i, de moment, ens han portat una roomba”.

L'ésser humà: "De sobreviure amb prou feines a viatjar a l'espai"

Sala-i-Martín ha valorat el progrés que ha realitzat l’espècie humana en els darrers 200.000 anys, des de l’aparició de l’Homo sapiens al planeta, “un animal insignificant que amb prou feines podia sobreviure”, però que ha assolit un gran progrés “gràcies al seu cervell, i a les idees científiques, tecnològiques i socials que, en aquest ordre, han permès entendre l’univers, manipular-lo i canviar la manera en què ens organitzem”. El catedràtic no ha volgut definir aquesta evolució com a exponencial, ja que “tant a la vida, com a la natura, no hi ha res d’exponencial”.

Així ho ha valorat l’expert, amb la voluntat de tranquil·litzar a la part de població que es manté neguitosa davant l’auge de la intel·ligència artificial: “Des que el ChatGPT ha arribat a les nostres pantalles, han sorgit dos grups de persones: aquells qui el consideren la nova electricitat, i aquells qui temen pels seus llocs de treball. Els boomers, i els doomers”. I és que, malgrat reconèixer el potencial de la intel·ligència artificial, Sala-i-Martín ha apuntat que molts dels fenòmens que tenen lloc al planeta segueixen una corba logística, però mai exponencial: tot creixement arriba a un estat de maduresa i, finalment, acaba detenint-se.

[...]

- Link to the whole article (Via Empresa)

Search

Banner