Banner
HOMEMASS MEDIARadioLa por que li fa la IA al seu pare Geoffrey Hinton, al Versió Rac1
02 May 2023
La por que li fa la IA al seu pare Geoffrey Hinton, al Versió Rac1
Mass media - Radio
Rac1
  
 

Tags: Artificial Intelligence | Rac1 | Radio

Un dels pares de la intel·ligència artificial, Geoffrey Hinton ha deixat de treballar a Google per poder parlar amb més llibertat sobre els riscos d'aquesta tecnologia. Hinton ha lamentat la feina que ha fet al llarg de la seva vida per desenvolupar-la i ha assegurat en una entrevista al The New York Times que "caminem cap a un món on mai més ningú no podrà saber què és veritat”.

"És cert és que el món s'està inundant de propaganda fàcil", apunta Sala i Martín perquè és més fàcil crear-les i difondre-les, i això "tindrà conseqüències negatives", assegura el professor. "Apareixeran desenes d'articles científics falsos que demostren que la Terra és plana, que les vacunes no funcionen o que les dones són menys intel·ligents que els homes", apunta.

A banda d'aquest tema, també ha comentat el fet que el llibre més venut de no-ficció aquest Sant Jordi ha estat el seu "De la sabana a Mart". Així ho determinen les dades de vendes recollides per Librired, la plataforma per controlar les vendes de llibres a l'Estat. Un rànquing que no té res a veure amb el que el Gremi de Llibreters va anunciar el dia de Sant Jordi, que apuntava que el llibre més venut en aquesta categoria havia estat Gran Enciclopèdia del Barça, de La Sotana.

El catedràtic d'Economia i professor a la Universitat Colúmbia, Xavier Sala i Martín, ha denunciat al Versió RAC1 de Toni Clapés la manera com es fa aquest recompte: "Tot i que no és una competició, si el Gremi de Llibreters vol fer un rànquing, el que ha de fer és fer-ho bé", ha dit.

Listen to the XSM Podcast

- Link to Rac1.cat

Podcast XSM

Podcast Feed

XSM ON THE RADIO

Click here to see all the XSM audios
Name Play
InformeSiM 06MAR2024

VersioRac1 27FEB2024

InformeSiM 14FEB2024

VersioRac1 13FEB2024

InformeSiM 08FEB2024

Search

Banner